11 Nisan 2011 Pazartesi

İstatiksel Analizle Karışık Bir Maç Yorumu

BAMSI BEYREK7DELİ DUMRUL6
LokasyonKartal Ay Üssü Alfa
Tarih06.04.2011 Çarşamba
17:45-18:45 
CihazRedresörUPS
BağlantıWirelessTTNET
VitaminEB12 
ŞarkıDilek Taşı - Ferdi ÖzbeğenKaderimin Oyunu - Orhan Gencebay
Film72. KoğuşKaybedenler Kulübü
Bülent*Tugay*
Atilla**Güçlü**
Serkan***Ziya**
Ayhan***Türker**
Ahmet**Mustafa**
Orhan**Berk**
Kadir**Taner***
0,5 Süha**1/2 Süha **
Hamiş:
Bizde sözü geçer her gelenin, ama sanma sözü geçer hergelenin. 

Eren Alp’in arkadaşları Deli Dumrul ve Bamsı Beyrek’in yaşadıkları bozkır günden güne çoraklaşıyordu. Bozkırda bir zamanlar yeşil olan hangi bitki varsa artık rengini muhafaza edemiyor, görkemli dağlardan bozkıra esen yakıcı step rüzgarlarıyla özlerindeki bir damla suyuda hızla kaybediyorlardı. Bozkırda öteden beri “iki göç bir yangın eder” derlerdi. Bu nedenle kimse göç etmeyi kolay kolay göze alamıyordu. Issık Gölü ve çevresine bir sabah vakti inen Himalaya karları artık Bozkırı terk etme zamanının çoktan geldiğini işaret etmişti. Bu işaretle yollara düşen Deli Dumrul ve Bamsı Beyrek Farsın topraklarında akan  Talas Nehri kıyısında futbol molası vermişlerdi. Bu tarihi futbol maçının hikayesini gelin bizden dinleyin.

Deli Dumrul’lardan efsane kaleci Tugay kalede envai çeşit görsellikte plonjonlar yapıyor ancak 7 tane gole engel olamıyordu.  Güçlü daha önce Doğu’da gördüğü Çin Seddi’ni Talas Nehri kıyısında kurmaya çalışıyor belli ölçülerde muvaffak oluyordu. Ziya akınları başlatma göreviyle savunma ve forvet hattı arasında erketeye yatmış bir fırsatını bulsa banana kıvamında ara paslar çıkaracak. Türker ekstra enerjik bu maçta, koşuyor koşuyor, Bamsı Beyrek savunmasında fay hatları oluşturmaya çalışıyordu. Forvete yakın orta saha oyuncusu Mustafa paslaşmaları kumanda etmeye çalışıyordu. Berk ve Taner ikilisi yaratıcı akınlar icra ediyor, rakip kaleyi ablukaya alıyorlardı. ½ Süha takıma geçici enerji sağlıyor nakil hatlarında meydana gelen arızaları onarmaya çalışıyordu.

Bamsı Beyrek’lerden kavruk kaleci Bülent tık nefes kalesini korumaya çalışıyor, serçe parmağına gelen gürz darbesini engelleyemiyordu. Atilla Moğolların dayanıklılığıyla müdafa yapıyor, ara ara hücumda da etkili oluyordu. Serkan orta alanda tepelerde pusular kuruyor rakip savunmayı zor durumlara sokuyordu. Enerji üreteci Ayhan orta sahayı diri tutuyordu. Ahmet savunma gerisine hızlı koşular yapıyor, arada süratli şutlarla rakip kaleyi yokluyordu. Orhan yaygın savaş teknikleri uyguluyor tüm cephede izlenebiliyordu. Kadir forvette başarılı aktiviteler sergiliyor, savunmayı yıpratıyordu. 0,5 Süha ilk yarıda açılan gedikleri tereyağından kıl çeker gibi kapatıyordu.

Arkaik çağlarda oynanan bu futbol maçı 7-6 skorla Bamsı Beyrek’in olurken, Deli Dumrul şimdiden bir sonraki maçın stratejisini oluşturmaya başlıyordu. Ey kudretli Şaman öğret bize: Hesap etmeden vermeyi, Yaralarımıza aldırmadan savaşmayı, Hiç dinlenmeden çalışmayı. Horosan Erenlerinin bir sonraki futbol maçında görüşmek üzere diyor, hepinize iyi haftalar diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder