5 Nisan 2011 Salı

Nemfoman Bir Kadının Günlüğü / Gerçek Bir Yaşam Öyküsü

Valerie Tasso
Koridor Yayıncılık

Nemfoman Bir Kadının Günlüğü iyi bir aileden gelme, işletme mezunu, başından geçen cinsel ilişkiler dolayısıyla yaşadığı önemli dönüşümü anlatan Fransız bir kadının dokunaklı hikâyesi: Mezarlıkta mezar kazıcılar ile, Coca-Cola şişesine aşırı tutkun bir Arap ile, ahlaksız bir polis ile, aklınıza gelmeyecek yerlerde herhangi bir yabancı ile... Bu kadın, bir insanın sahip olabileceği en üst düzey özgürlüğü kullanarak her türlü deneyimi yaşıyor. O kadar büyük bir özgürlük ki, ne kendinize yakıştırırsınız, ne gerekli görürsünüz.

Kendine has ilişki tarzı onu, psikolojik baskısına maruz kalacağı komplocu bir adam ile sorgusuz sualsiz bir maceraya itiyor. Sonrasında hem bu acıya katlanabilmek için, hem de sınırını göremediği merakını tatmin etmek için yüksek sınıfa hizmet veren bir randevu evinde hayat kadınlığı yapmaya başlıyor. Orada erkeklerin zayıflığını, savunmasızlığını görüyor: Şöhretli adamlar, işadamları, siyasetçiler... Tüm bu erkekler onun kendisini ifade etmek için bildiği iki dile olan hevesini korumasını sağlayacaklar: Vücut dili ve yazı dili.

Herkese hitap eden bir kitap. Samimi, lafıni sakınmayan, cinselliğin o bilinen yoldan konuşulmadığı, sevginin cehennemin dibinde bile bulunabileceğini gösteren bir kitap.

Eksik kusur kalmamak için iki yakam bu cihanda bir araya geldide aldım kitabı ve okudum. Antropologlar da çok ilgileniyor bu konularla. Evlilik ve Ahlak kitabında Bertrand Russell tek eşli ataerkil ailelerin toplumlarda güç kazanmaya başlaması ile birlikte Ferhat ile Şirin, Leyla ile Mecnun gibi büyük aşkların yaşanma olasılıklarının kısıtlandığından dem vuruyordu. Bende hiç yaşayamadım böyle bir aşk. Demek ki üstat doğru söylemiş.

Bazi ünlülerimiz iiçnde Nemfoman söylentisi var. Bu söylentiler kulaktan kulağa, sehir efsaneleri gibi dallanıp budaklanıyor. Şimdi burada isim verip zan altında birakmayayım insanları. Birileri dedikodu yapıyor, biz de inanıyoruz. Sanki meclislerinde bulunduk, birinci gözden şahitiz. Çekemeyenler iftira atıyor olsa gerek.

Nemfomanlık bir hastalık, evlerden ırak olsun gözüm.

Yalnızlık paylaşılmaz, paylaşılsa yalnızlık olmaz demişler. Bize de yalnızlığımızı paylaşacak faniler nasip eyle Yüce Rabbim. Ama tek atımlık çıtırlardan olmasın ama...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder