18 Şubat 2014 Salı

“Kumarda kaybeden aşkta kazanır / Sfortuna al gioco ,fortune in amore”- İtalyan Atasözü

Shogun 10 Bonanza 6
Tarih: 09.01.2014 Perşembe
Mekan: Pensilvanya Ankara
Kort: Roland Garros
Kumar Tombala Fırdöndü
Armoni Tanita Tikaram Tracy Chapman
Şair Cemal Süreyya Nazım Hikmet
Aksiyon Kamikaze Harakiri
Sistem Ju Jitsu Aikido
Erenler Hacı Bektaş Sultan Veled
Meslek Baytar Kabzımal
Banka Osmanlı Halk
1 Mehmet *** Emre **
2 Barış *** Enver ***
3 Turgut T. ** Sezai **
4 Ekrem ** Özgür **
5 Alper ** Murat *****
6 Bora *** Kaan ***
Goller:
Bora 5 Kaan 3
Barış 5 Özgür 1
Sezai 1
Murat 1

yemin etmiştik küçük harflerle konuşmaya
cücelik dersleri almıştık çarşılardan
yeleleri çöl yelleri ile okşanan atlar gibiydik
dört nala sonsuzluğa koşan
ah ki gittikçe küçülen harflerle...
-KUMAŞ YALNIZLIKLARI

Fuji dağının kıraç platolarında şahika mücadelesi veren samuraygillerden Shogun ile Teksas’ın alize rüzgarları ile çoraklaşmış çiftliklerinde petrol zaferi peşinde heder olan Bonanzagillerin mücadelesine tanıklık ettik. Ardaşık çarpışmalar silsilesinden tavuk karası gözlerimiz değirmen taşı gibi açılayazdı. İradeler çarpıştı, kondisyonlar çarpıştı, yetenekler çarpıştı, kozlar çarpıştı. Shogun son düzlükte maça valesiyle enpas atıyor fazladan bir el yaparak maçı 10’a 6 kazanma başarısı gösteriyordu. Maçın özetini takiben aktivistlerin bireysel performanslarına geçelim isterseniz.

Shogun’da kalede Mehmet uçmadık şut, dokunmadık top bırakmıyor, bir parende atmadığı kalıyordu. Sağ bek oynayan Barış, çözüver düğmelerin göreyim siğnelerin nağmeleri eşliğinde hücum ağırlıklı oynuyordu. Libero Turgut nurlu paslar, narlı çalımlar atıyordu. Sol bek Ekrem, Obi-Wan Kenobi’nin güç bizimle olsun repliğini şiar etmiş, katı defans yapıyordu.  Alper ne çıkarsa bahtına deyip, rakip defansa sağ kanattan bindiriyordu. Buşido, savaşçının yolunu en iyi ben bilirm diyen Bora gollerden muson yağmurları oluşturuyordu.

Bonanzagillerde kalede Emre atakları kesmek için Voodoo’ya bel bağlamıştı. Enver, defansta çok çalışkandı, granitten dalgakıranlar oluşturma peşindeydi. Göbekte oynayan sezai, maestro görevini yapsada gol yollarında etkili olamıyordu. Sol açık Özgür, zayıf noktalara C4 yerleştirip rakip sette gedik açmakla meşguldü. Roninlerin isyanını sahaya çok güzel yansıtan Muratın çabaları galibiyete yetmiyordu. İleri uçta Kaan, Nazım Usta’dan feyz almış “O duvar, o duvarınız, vız gelir bize vız” nidalarıyla fütursuzca saldırıyordu.

Nihayetinde oyun Shogun’un galibiyeti ile noktalanırken, vız gelen Bonanza ofise tırıs gidiyordu.   

Gerçek ibadet, susup pusmak değil, konuşup düşünmek ardından da eyleme geçmekmiş. Hayat hiçkimseye acımamaktadır. Olanı kabullenmek, verilenle yetinmek yoktur yasamızda. Atalate kapılmak yok, vazgeçmek yok. Eyleme geçeriz, bileklerimizle yüreklerimizle ele ederiz hakkımız olanı. Ateşböceği sanılmaktan korkmadık hiç bir zaman. Biliyoruz ki hepimiz birer yıldızız.

Oyun bitip şah ve piyon aynı kutuya girerken Neşet Baba’nın deyişiyle bitirelim yazımızı. Ayaklarınızın turabı gönüllerinizin hizmetçisiyim. Bir sonraki maçta tekrar görüşmek üzere hoşçakalın.
---------------
Septisizm (kuşkuculuk): Birine mi baktın bilader?
Materyalizm (maddecilik): Et ete değecek aga…
Varoluşçuluk: Ben böyle hayatın çarkını tekerini
Hümanizm: Böyle konuş canımı ye.
Kantçı ahlak: Biz ayrıldığımız hatunun ayak topuğuna bile yan gözle bakmayız hacı.
Izafiyet (Görecelik): Yeşil Vadi bazen Seferoğulları’nındır bazen de Tellioğulları’nın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder