18 Şubat 2014 Salı

“Tanrı büyüktür,fakat orman ondan daha büyüktür.”-Kızılderili Atasözü

ÇOK FENA YAPARIM  24 EZİLDİK AMA AYAKTAYIZ 12
olduğu tahmin ediliyor diye abartılıyor
Tarih: 26.12.2013 Perşembe
Salon: Haldun Taner Musahipzade Celal
Stad: İzmir Atatürk
Stüdyo: Universal MGM
Türkü: Etek Sarı Mardin Kapısından Atlayamadım
Ressam Paul Gauguin Vasiliy Kandinskiy
Film Düğün Dernek Çalgı Çengi
Çakı Victorinox Wenger
Aparatçik Yo-yo Frizbi
Kanal Süveyş Panama
Peynir Gravyer Mihaliç
Ağaç Meşe Dut
1 Mehmet *** Refik **
2 Bora ***** Enver **
3 Barış ***** Kaan ***
4 Turgut T. *** Emre **
5 Murat *** Kürşat **
6 Ekrem *** Alper **
7 Turgut Y. **


yüzümde metresine dantelli don almış
taşralı tüccar mutluluğu var
yüzümde kırık bir şişeyi andıran
yanık izi var baba beni tahrik et
yaralı bir kuşun yanına göm beni
tek koluyla savaşarak tarihe geçen
bir halk kahramanı gibi abart kendini
- AŞK ÜÇ KİŞİLİKTİR

Taktik, yapacak bir şey olduğunda ne yapacağını bilmektir; strateji, yapacak bir şey olmadığında ne yapacağını bilmektir...-SAVIELLY TARTAKOWER

Postacı kapıyı iki kez çalarken, inisiyatif kapıyı nadiren iki kez çalarmış. Hamle sırası sizdeyse ve rakibinizin eylemlerine tepki vermek yerine eylemi siz yaratıyorsanız, oyunun akışını kontrol edersiniz. Hareketlilik, esneklik ve şaşırtmaca kazanma olasılığınızı arttıran temel faktörlerdir. Unutulmamalıdır ki tehdit her zaman için saldırıdan daha etkilidir. Bunu en iyi Spartaküs bilmektedir. Yenilmez Trakyalı inisiyatifi eline almış, eylemini öyle etkili yaratmıştır ki, Vezüv Yanardağında kalabalık Roma ordusunu yenilgiye uğratabilmiştir.

Spartaküs özgür olmayı kafasına koymuştu. Bu yolda fiziksel, astral, mental ve kozal tüm araçlarını Roma karşısında sahaya sürdü. Roma’nın üçüncü gözü açıldığında artık çok geç olmuştu. Küçük İskender hadisenin farkına o zamanlar varmış ve "biliyorum bundan sonrası yatağın yatağa omuz attığı, papağanın papağana silah çektiği, cesedin cesetle çılgınca raksettiği o uppuuzun cerahatle lal vakti!" diyerek bu dönüşüme şahitlik etmişti. Roma artık o kadar da büyük değildi. Algoritma değişmiş, zaman değişmiş, anlayış değişmişti.  

O yenilmez Trakyalılar bir kez daha sahaya çıkıyor, cevhere ulaşma yolunda iradelerini tam olarak sahaya yansıtıyor, altı kişilik dev kadro yedi kişiye sahayı dar ediyordu. ÇOK FENA YAPARIM,  EZİLDİK AMA AYAKTAYIZ’ın  mantığını bulandırıyor, yağdırdığı gollerle rakibin hafızasında 120 desibellik ışık patlamaları yaratıyordu.

EZİLDİK AMA AYAKTAYIZ’ın kalesinde Refik vasat plonjonlar yapmakla meşgul olurken, Enver defanstan sürpriz çıkışlar yapıyordu. Kaan direnciyle az da olsa takımı ayakta tutarken, Emre sol kanatta tsunami yaratmakla meşgul oluyordu. Kürşat rakip savunma duvarını bodoslama yarma peşine düşmüş,  mıknatıs Alper her topu kendisine çekiyordu. Fırsat bu fırsat diye şutlarıyla rakip kaleyi döven Turgut Y.’nin aksiyonları mağlubiyeti engelleyemiyordu.

ÇOK FENA YAPARIM’da kalde biz diyelim panter siz deyin leopar Mehmet kürre-i arzı patlatır çıkarım diyen duruşuyla bütün şutlara kota uyguluyor, stoper niteliklerini tam olarak uygulayan Ekrem rakibe geçit vermiyordu.  Murat  trafo merkezine konuşlanmış takımın enerjisini arttırmakla meşgulken, Turgut T. Muhteşem defans ve doksana çıkardığı plaseleriyle dikkatleri çekiyordu. Barış rakibi üst seviyede performans testlerine tabi tutmuş, ayağına yapıştırdığı topla Bora rakip defansı hallaç pamuğu gibi atıyordu.

ÇOK FENA YAPARIM, zafere ulaşmanın tüm hazzını hücrelerine kadar hissederken,  kalıplarından kurtulmayan, yenilmez Trakyalıların ortaya koyduğu yeni dinamiklere ayak uyduramayan  EZİLDİK AMA AYAKTAYIZ şimdiden bir sonraki maçın taktiklerine konsantre olmuştu.

Çalışmak, çaba göstermek sonsuzluğa doğru haşmetle ve vakur bir tevazuyla seyreden hayat kafilesinin içinde kalmak, uyum içinde olmak demektir. Her insan işini aşkla yapmalı ve kulaklarını dört açıp çevresindekilere duyarsız kalmamalıdır. Sizde duyarsız kalmayın dostlarım. Şimdiden...

Yeni yılınız kutlu olsun!
Cangı cılıngız kuttu bolsun! (Kırgız Türkçesi)
Yengi yılıngız mübarek bolsun! (Özbek Türkçesi)
Teze yılınızı gutlayaarın! (Türkmen Türkçesi)
Sezne yanga yıl belen tebrik item! (Tatar Türkçesi)
Yeni yılınızı kutlerim! (Gagauz Türkçesi)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder