18 Şubat 2014 Salı

“Önce ekmek gelir, sonra ahlak-Bertolt Brecht”

İngiltere-Prusya 7 Fransa 6
Tarih: 13.02.2014 Perşembe
Mekan: Waterloo Brüksel
Art: Barok
Spor Kayakla Atlama Buz Hokeyi
Enstrüman Mızıka Balalayka
Branş Blues Country
Balık Mezgit Çinekop
Lokanta Kadı Nimet Foça
TV Samsung Sony
Ders Hayat Bilgisi Vatandaşlık Bilgisi
1 Refik ** Cüneyt **
2 Bora ** Sezai ***
3 Turgut Y. *** Sercan **
4 Serkan *** Bülent **
5 Burak *** Ekrem **
6 Kaan ** Barış **
7 Murat ** Özgür ***


İlle de görmek için mi beklenir güzel günler
Beklemek de güzel
-SUNU

Tarihler 18 Haziran 1815’i gösteriyordu. Avrupa'nın kaderi tek bir gecede çizilecekti. Mavi urbalı Fransızlar ile kırmızı urbalı İngilizler, Belçika'nın Brüksel şehri yakınlarındaki Waterloo kasabasında süngü süngüye, göğüs göğüse amansız bir mücadeleye giriştiler. Top mermilerinden toprağın altı üstüne geliyor, yakılan barutun hesabı tutulamıyordu. Fransız ordusunu hayatın kendisinden çok daha büyük küçük general Napolyon komuta ederken, İngiliz ordusunu başında Dük Wellington, Prusya ordusunun başında ise Gebhard von Blücher vardı.

Bu dünyada iki güç vardır, kılıç ve ruh. Sonunda ruh daima kılıca galip gelir diyen Napolyon şafakla birlikte cepheden saldırıya geçiyordu. Savaş Fransızların lehine seyrederken süvari birliklerinin yanlış manevrasıyla kontrol İngilizlere geçiyordu. Prusyalıların da yardıma yetişmesiyle birlikte Fransızları hiçte parlak saatler beklemiyordu. Geri çekilerek kayıplarını azaltacaklarını düşünen Fransızlar bir hata daha yapıyor toplu imhadan kaçamıyorlardı. Kayıp her iki taraf içinde öylesine büyüktü ki Wellington “Kaybedilen bir harpten sonraki en feci şey, kazanılmış bir muharebedir!” diyordu.

Fransa’da, Cüneyt kale çizgisini müdafa etmekle meşgul, defansta oynayan Sezai rakip sahaya parapet kanallar döşemiş yüksek tansiyonlu ara ara bol presli oynuyor. Sercan pas trafiğini yönetmeye çalışırken, Bülent kendini takım içinde irtibatı güçlendirmeye vakfetmiş. Ekrem orta alanda cansiperane işler çıkarırken, Barış sağ kanattan gedik açma peşinde. Özgür gol yollarına kurşun dökmüş, civa misali rakip sahaya akıyordu.

İngiltere-Prusya’da, kalede Refik olağan perfoansını sahnelerken, Bora, libero pozisyonunda dinamoyu ivmelendirme peşine düşmüş. Turgut Y. Sol kanatta yerini yadırgıyor olsa da cephe ortamına çok rahat uyum sağlıyordu. Serkan, anyondan katyona elektron misali akarken,  Burak   şoselerde mayın patlatıp, rakip savunmanın gönyesini zedeliyordu. Kaan skor üretim merkezine konuşlanmış, istishali seriye bağlamaya çalışıyordu. Hücumda Murat, kritik eşiği aşmış yüzde biri zorluyordu.

Kılıç kullanan kol yorulur; fakat saban kullanan kol her gün daha çok kuvvetlenir, her gün daha çok sahip olurmuş derler. Medeniyet bile kara sabanla başlamış. Uygarlıklar üretim kapasitelerini arttırabildikleri ölçüde tarihe damga vurmuşlar. Bir kişinin şiar edinmesi gereken yegane düstur kol gücünü üretime döndürmek olmalıymış. Yürekten inanıyoruz.

Şartlar ve koşullar ne olursa olsun üretime ara vermeyenlerin kaybetmesi mümkün değildir. Misket bombaları patlasada, şarapneller saçılsada, ihtiraklı obüs mermileri uçuşsada üretime hiçbir zaman ara vermeyelim.

Hasadın keyfini çıkarmak istiyorsak düzenli bir şekilde toprağı sulamamız, işlememiz, ayrıkotlarını ayıklamamız gerekir. Her birimiz kendi bahçemizin bahçevanıyız bu hayatta. Unutmayalım ki bahçıvan yoksa bahçe de olmazmış dostlarım. Bahçelerimize iyi bakalım.

Samanyolu'na en yakın galaksi Andromeda’dan bildiren ketenhelvacı cümlemize iyi haftalar, başarılı hasatlar diler.
---------------
Mart Fırtına Takvimi
1 Mart : Fırtına
11 Mart : Kocakarı Fırtınası
12 Mart : Hüsum Fırtınası
24 Mart : Koz Kavuran Fırtınası
26 Mart : Çaylak Fırtınası
29 Mart :  Fırtına

Waterloo - Stonewall Jackson Lyrics
Waterloo Waterloo where will you meet your Waterloo
Every puppy has his day everybody has to pay everybody has to meet his Waterloo

Now ol' Adam was the first in history with an apple he was tempted and deceived
Just for spite the devil made him take a bite
And that's where ol' Adam met his Waterloo
Waterloo Waterloo...

Little General Napoleon of France tried to conquer the world but lost his pants
Met defeat known as Bonaparte's reterat and that's where Napoleon met his Waterloo
Waterloo Waterloo...

Now a feller who's darling proved untrue took her life but he lost his too
Now he swings where the little birdie sings
And that's where Tom Dooley met his Waterloo
Waterloo Waterloo...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder