5 Mart 2011 Cumartesi

Dönüşüm - Kısasa Kısas'tan, Yaşa ve Yaşat'a

 FOCCI ANTI 
 Anlamı: (ing.) İnsanın tavrı ya da davranışı kişisel değerini ortaya koyar.

FOCCINAUCINIHILIPIPIFICATION (28 Harf)
9Anlamı: (ing.) Kilisenin yönetim işlerine karşı çıkma kuramı.


ANTIDISESTABLISHMENTARIASM (26 Harf)  
8
HeykelPamuk kurdu heykeli Sol çizme heykeli 
MüzisyenFranz Joseph Haydn Franz Schubert 
GarnitürBöğürtlen (Rubus Caesius) Ayrık Otu (Triticum Repens) 
SezenGülümse Kaybolan Yıllar 
İletişimE-Posta Telgraf 
HesapScientific Calculator Abaküs 
OlayAlemdağ'da Var Bir Yılan Karartma Geceleri 
     
 Tugay**Bülent**
 Şakir**Ahmet***
 Güzayi**Cüneyt**
 Tolga***Ufuk**
 Ufuk Demiral**Kaan**
 Orkun***Serkan**
 Kamuran***Göksel Sarıkaya**
 
Bir yanımız Aydos, karşımız Adalar. Fonda ise kontr-alto bir zafer havası var. Kartalda ki  bu manzaranın elektronsal çekiciliğine, bir çok proton çoktan gönüllü kapılmış. Örneğin Piri Reis haritasında Kartal’ı farazi merkez noktası olarak almış. Azimutsal projeksiyon tekniği ile merkezden yola çıkarsak, onaltıgen’in anti merkezinde ki Kartal Bienaline ulaşılır. Ellerimde teneke pusula, tahta gönye ve plastik GPS var. Ama ben yolu filarmoni orkestrasının beyin kıvrımlarında çaldığı, kulaklarıma hızla nüfuz eden, likiditesi yüksek blues notalarını takip ederek bulacağım. Bu maçın sol anahtarı kesinlikle yaşa ve yaşat. Geleceğimiz, siper savaşının en mantıklı ilkelerinden biri olan ‘yaşa ve yaşat’ ilkesinin herkes tarafından gözetilmesine dayanıyor.

Focci, kadrosundaki oyun kurucularından aldığı güçle, topa uhrevi dönüşler yaptırıyor. Top sahada süzülürken, salsa dan tangoya sert geçişler yapıyor. Kale önüne gelen topa, misafirperverce kapılar açılıyor. Anti, kendini heder edercesine çok koşuyor. Enerji kıvılcımları etrafa havai fişekler gibi yayılırken, yivli alev topları kademelerde gümbürdüyor.

Tugay, istavroz çıkarmış. Bir elinde sarımsak. Şeytan çıkarma ayinini yönetiyor. Şakir, elde dübel milimetrik ölçülerde duvarlar örüyor. Güzayi, bubi tuzaklarını itina ile yerleştirmekte. Ufuk Demiral, çift uçlu baltası elinde, korku saçıyor aleme. Nerede hareket varsa, ansızın oraya ışınlanıyor Tolga. Bulutların arasından şimşeklerle çıkıyor. Orkun, bir drenaj ustası. Akınlara artistik kanallar yapmakla meşgul. Kuyumcu terazisi hassasiyetinde, ölçüp, biçip öyle pas atıyor Kamuran.

Jeneriğe girecek golleri göz ardı edersek, Bülent fena değil bu akşam. Hem ileride hem geride mekik dokuyor Ahmet, çalışkan mı, çalışkan. Cüneyt’in çok katmanlı örgüsel oyunu binbir rengi barındırıyor. Ufuk, oyunu ultra klasmana taşımış, mekanik bütünlük içinde. Kaan, pek çok gole cross kalemiyle kendi imzasını atıyor. Serkan, 120 desibelden çalımlıyor rakibi, refleks eşiğini geçmiş tutulmaz bir rüzgar. Göksel, tam randıman işliyor oyun içinde.

Kim susturabilir bizim türkümüzü, kim?
Biz ki Karacaoğlan'ı aşkla,
Veysel'i toprakla yüceltmişiz...
Biz ki Köroğlu'nun narasıyla nice beyleri
Yere çökertmişiz!
Yine de masum bir bebek gibi,
Avuç-avuç sevdamızı,
Kalanlara vasiyet etmişiz...

1986’da Eurovizyon’a “Klips ve Onlar” “Halley” adlı şarkıyla katılmışlardı. Halley’de ne zamandır ortalarda görünmüyor arkadaşlar. En son ne zaman gelmişti? Bugün yarın güneş sistemimizi ziyaret eder elbet. Haberleri yakından takip edelim... Oluşlar, oluşumlar, olaylar, sancılar, hareketler, sıçramalar, değişimler... Ayak uydurmak gün be gün daha da güçleşiyor. Uyanık olalım...

İyi başlayan hafta, iyi gider. (Bir kaufmann atasözü)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder