5 Mart 2011 Cumartesi

Organizasyonel Yanlışlıklarla İlgili RTÜK Kararı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 28 Temmuz 2005 tarihli toplantıda 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun ve adabı muaşeret kurallarının çeşitli maddelerine aykırı organizasyon yapan futbol organizatörleri ile ilgili tutanak ve şikayetleri değerlendirerek karara bağlamıştır.

Üst Kurul, 3984 Sayılı Yasanın 4756 Sayılı Yasayla değişik 4. maddesinin;

“Organizasyonun muntazam yapılması ve maça davet edilen spor severlerin kadroya alınmaması...”na ilişkin (j) bendi kapsamında 28 Temmuz 2005 tarihindeki Halil’i  maça davet ederek maça kadrosuna almamakla organizatör Bülent hakkında da suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırmıştır. Suçlu ayrıca aşağıdaki özür metinlerini yazılarında duyurmakla mükellef kılınmıştır.

“Can dostumuz Halil’i önce maça davet edip sonra oyuna almayan hayasızları daha fazla duyarlı olmaya çağırıyor, kınıyor ve olayın tekrarı halinde organizasyonu başınıza yıkacağımızı peşinen bildiriyoruz. Halil Severler Güç Birliği adına Başkan Kaan.”

“Kötü niyetli bir amacımın olmadığını, futbol kadrosunu tamamlamak gibi makul bir nedenle dikkatsizlik yaptığımdan dolayı Halil’in şahsından özür diler, bundan sonra daha titiz olacağıma söz veririm. Bülent” 


 Beylerbeyi6Ortaköy7
GayretÜst perdeden Dolu dolu 
İnançKudretli Dağ gibi 
BilekDahice Bükülmez 
YürekAdanmış Mangal  
Teknoloji21.yy Kazma Kürek (Orta Çağ) 
     
 Tugay ***Bülent ***
 Türker **X-man 2***
 X-man 1**Tolga***
 Ayhan **Orhan **
 Kaan**Ahmet***
 Ali**Düzgün**
 Ufuk***Serkan**


Evangalistlerin yıllardır bekledikleri büyük savaş Kartal’da cereyan etti. İsa Mesih’in ordularıyla, Mehdi İmam’ın orduları Armegedon savaşlarının ilk raundunda mezopotamyanın verimli hilal topraklarında petrol için yekten birbirlerine girdiler. Bu ilk randevuda Ortaköy anlık zafer kazanmıştır. Holografik evrensel yasalarına göre kazanan ya da kaybeden nihai bazda belli olacağından anlık zaferler sadece o anki fotoğrafı belgelemektedir.

Ortaköy’ün defansa verdiği önem, yılmadan mücadeleye devam etme azmi galibiyete etki eden en önemli faktördü. Beylerbeyi tükenmez enerji kaynaklarına sahip oyuncuları olmasına rağmen hatlar arasında kuramadığı düzen nedeniyle ağırlığını oyuna koyamadı. Kusursuzluk arayışında olan her iki takımda  varlarını yoklarını oyuna angaje etmişlerdi ancak serendipity’e –bir güzelliği ararken diğerine ulaşan- ulaşan Ortaköy oldu. O gece yalnız efeler, yeşil bereliler, gulyabaniler samanyolu taraçasına oturmuş sonsuzluk yolunda ufka pedal basıyorlardı. Manzara akıllara zarardı.

Sarsılmaz Tugay fevkalade oyun çıkarıyor, tam randımanlı çıkışlar yapıp alevlenen atakların üzerine kova kova soğuk su döküyor. Aldığı topu degaj yapıyor, gelen topu Ahmet göğsünde yumuşatıyor. Kafasını kaldırıyor ve yırtıcı bakışları ile bir anlık arkadaşlarının pozisyonlarını kontrol ediyor. Savaşta ön cephede savaşmasına rağmen yılgınlık nedir bilmiyor. Plase ile topu Kaan’a çıkarıyor. Kaan şimşeklerden ilham almış, şutları, pasları ve enerjisiyle bende varım diyor oyunda. Havalandırdığı topu kafa ile Düzgün’e indiriyor. Düzgün bulunduğu pozisyonuna tam hakimiyet sağlamış, başarıdan başarıya koşuyor. Taç atışıyla topu Türker’e aktarıyor. Türker, sol kanatta metronom temposuyla dinamo gibi çalışıyor. Meşhur muz ortası ile içeriyi dolduruyorken topu Serkan stop ediyor. Kıvrak çalımlarla rakip defansa soluk aldırtmıyor. Kale önünde çıkardığı yan pasa Ayhan ayak koyuyor. Ayhan, Harrier savaş uçağı gibi hem havada hem yerde mobilize oynuyor, rakibi onarılmazca tahrip ediyor. Ayhan’ın korner atışını Tolga kafa ile çeliyor. Defansın gönye ayarını hassasiyetle yapıyor Tolga. Oyunu geniş kanatları altında maestro gibi yönetiyor. Çektiği şutu defansta X-man 1 durduruyor. İlk defa bu takımda oynamasına rağmen gözü pek hareketleri ile çıkışlar yapıyor X-man 1. Yarım vole vuruşunu Bülent köşeden çıkarıyor. Beklenmedik şekilde hareketli bu akşam Bülent. Yerden gönderdiği topu Ufuk durduruyor. Şüphesiz lazer güdümlü şutlarıyla Beylerbeyinin en etkili silahı. Rövaşatasını X-man 2 güç bela durduruyor. Kevlarla desteklediği 20 mm’lik zırhtan duvar örüyor defansta X-man 2. Hava atışında topu kazanan Ali çok renkli, çok sanatsal oynuyor. Ataklardaki elektronları devasa siklotronla hızlandırıyor. Alinin verkaç pasına Orhan müdahale ediyor. Orhan en güçlülerin ayakta kaldığı evrim kuralını yazmış, sürekli bir devinim içinde.

Gelin onları mücadeleleri ile baş başa bırakalım sohbetimize dönelim. En son ne zaman bir lunaparkta çılgınlar gibi gondol’a yada çarpışan otolara bindiniz? En son ne zaman marlborolara halka attınız yada dönme dolapta havalandınız? Peki ya hayvanat bahçesini en son ne zaman ziyaret ettiniz? Yasak olmasına rağmen maymunlara ne zaman kabuklu yemiş attınız? Kendimize de yeterli vakit ayırmamız gerekli, yoksa 45’liğin iğnesi yıpranıp, pilağımızı çizebilir. Beylerbeyi sarayına bir pazar günü kahvaltıya gidiniz. Hava almazsanız, boğulursunuz.

parayla alınmazları satarım
yoksul sokakların çerçisiyim ben
heybem kavga nakışlı umut dolu
bütün yasakların üstünü çizerim
koşarak gelir çocuklar
tamamlanır yarım kalmış yazılar
Nevzat Çelik (Gece Gezintileri)

İster başarabileceğinizi, ister başaramayacağınızı düşünüyor olun, haklısınızdır!
                                                                                                                 -Henry Ford

Mutluluğun sırlarına vakıf olmamız dileğiyle, hepimize ruh dinginliği dilerim.

Keten neden kerpeten?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder