5 Mart 2011 Cumartesi

Maç Yorumu - Bir Hezimetin Ardından

Buda20'den fazladırKonfüçyus6'mı 7'mi desem
LokasyonSicilyaKorsika
İçkiBurbonAğu
TabiatDağPatika
SöylemWelcome to the real world.Batsın bu dünya.
Tugay***BülentSub-zero
Kaan***Halil**
Cüneyt**Tolga**
Ufuk Demirci***Suat*
Göksel ***Kemal*
Orkun**Serkan*
Ufuk Demiral**Serter*


Çin Seddi'nin gölgesinden başladı Konfüçyus varoluş yolculuğuna. İpek Yolu boyunca yürüyecek, son durak Kapalı Çarşı'da kozasından çıkarak Zen'e ulaşmaktı niyeti. Kafasında hülyalı düşünceler, heybesinde ekmek-soğan. Niyeti İstanbul'a ulaşmaktı ama başka başka niyetlerde vardı. Her bir ayrı niyet, ayrı etkiliyordu yaşamın rotasını.

Zemzem'le yıkanmış Buda çıkıverdi Konfüçyus'un karşısına. Meditasyon dedi, kama sutra dedi, ying yang dedi de taklaya getirdi Konfüçyusu. Üstünlükten açıldı söz, konuştular, lafladılar. En sonunda iddiaya girdiler. Takım kuracaklardı kendi adlarına. Kazanan üstün olacaktı hesapta. Rekabet hazzıyla yanıp tutuşuyordu her ikiside.

Konfüçyus öyle bir takım kurdu ki sapla saman bir arada, ayıkla babam ayıkla. Savunma yapamayanlar mı dersin, pas atamayanlar, gol atamayanlar hepsi birbirinden merdane. Hele bir kalecileri vardı ki tüm takımı ustura üzerinde tutmaya çalışan. Ne hikmetse denge hep bozuluyor, ustura lime lime kesiyordu. Buda'nın elemanları yılkı atı gibi esiyor sahada. Kara Vasıf'ın gizli örgütü gibi mekanik-organik saldırıyorlar. Atak üstüne atak, çaput üstüne çaput bağlıyorlar. Bu yamyam büyücüleri durdurmak ne mümkün. Sağire (büyük günah) var, kebire (küçük günah) var. Bu kadar da çok gol atılırmı insafsızlar. Yazıktır, büyük günahtır. Azar azar takılın, ürkütmeyin sincapları. Meraklı tazeler maçın sonunu mu soruyorsunuz? Maç elbette hezimetle sonuçlandı. Buda aldı başını gitti Tibet'e. Konfüçyus'e ne olduğunu doğulu Haso'dan dinleyelim. Haso yolda giderken bir yolcu görmüş, ölmüş yatıyor. Açmış heybesini ölünün soğan var, ekmek var. Haso: "Ula gardaş soğan var, ekmek var sen niye öldün?"

"Vücutlarımızı harap eden hamam, şarap ve sekstir. Fakat hamam, şarap ve seksten başka yaşamı yaşamaya değer kılan ne var?" - Roma Mezar Taşı Yazısı

Yaşamaya değen ne kadar zevk varsa din çoğunu haram kılmıştır. İki ucu boklu değnektir bu. Yapsan suç, yapmasan tatsız tuzsuz hayat. Erzurumlu'nun dediği gibi ne yaparsanız yapın bene ne, gıtlarsa sizi gıtlar.

Bulun ruhsal huzuru, yaşayın hayatı dolu dolu. İyi haftalar. Cumartesi geçesi çok fazla içipte sapıtmayın ha. Yoksa Dracula yakalar....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder