5 Mart 2011 Cumartesi

İkircikli Bir Futbol Maçının Ardından

 Down Sendromu10Tourette Sendromu9
SohbetKoyu kıvamda Damardan 
YemekÇipura Tava Palamut Fırında 
Güven DuyulanAdale Organizasyon 
MayoTanga Acun Firarda  
Reklamİllaki  Eğitim şart 
MüzikMP3 Player CD Çalar 
     
1Tugay**Bülent*
2Göksel**Emre**
3Kaan***Robert***
4Volkan**Kayhan**
5Ufuk***Ahmet**
6Serkan***Orhan**
7Şah Rıza**Veysel**

Gerçek maç bu yorumlar ve bu yıldızlar değil, gözlerimizin ilettiği bu görüntü değil; gerçek maç tarihin bize bu duyu yanılsamalarımızın ardında olduğunu söylediği dalgalar ve parçacıklar. Bu dalgaları zihinle kavrayabilir, parçaları benden dinleyebilirsiniz. Yine de maçın bütününe vakıf olamazsınız. Maçtaki minör olayları es geçip, majör olayları anlatacağım sizlere. Minör okunduğuna bakma, onlarda önemli en az majör kadar ama yerimiz dar, sığmaz dağlara taşlara.

Down, enerji içeceği almış, gençliğin verdiği gücü tam olarak sahaya yansıtmış, genetik kodlarına gücü, skora adını yazmış sağolsun. Tourette, harmandalında tango yapmış, aç karnına mumbar dolmalarını götürmüş, mide spazmı geçirmeleri normal, varolsun.
 
Tugay kedilerin günlüğü belgesinden fırlamışta gelmiş, panter gibi. Göksel zihinsel konsantrasyonu sağlamış, tüm oyunu beyninde çözümlemiş. Kaan oyunu bir hızlandırıyor, bir yavaşlatıyor tempo belirleyicisi bu akşam. Volkan 4x4 arazi çekişine takmış, uçurumlarda geziyor Corvette marka orjinal Stingray jeepiyle. Ufuk klasik stilde hegemonyasını sağlamış, kendi SWAT ekibiyle hücuma katılıyor. Serkan bomba bu akşam, şutlar, çalımlar dehşetengiz, rakibi asimile etmekle uğraşmakta. Şah Rıza İran’ın mistik kilimlerinden dokumakta sahada. Total de balyoz bu takım, yenilmez.
 
Bülent’in mil çekilmiş gözlerine, topu görse tutacak. Emre, ataklarda ki tansiyonu düşürmek için çok çalışmakta. Robert, Bizans maksemlerin de topladığı enerjiyle saldırıyor, şutlar roketvari. Orhan’ın sedimentasyonu oyun ortasında düşüyor, elektro şok ve suni tenefüslerle anca toparlanacak. Kayhan, takıma tam uyum sağlayamasada, oyuna katkısı pozitif. Ahmet açılan gedikleri kapamaya uğraşıyor, kısmen başarılı ama hatlar tutunamıyor, ne yapsın Ahmet. Veysel, Sivas’ın en güzel ezgilerinden döktürürken, rakip kalede gol arayışlarında. Total de bıçak bu takım, körleşmiş biraz antremana ihtiyacı var.


Bu esnada denklaşöre basmışım, fotoğraflıyorum bu anı. Polaroid makinamı sessizce çantama koyuyorum, uzaktan muzak nağmeleri gelmekte ve düşünüyorum, saf kalmak mucize değildir yaşadığımız kaotik dünyada. Hiçbir şey göründüğü gibi değildir bu gizemli nehirde. Hepten hiçe helezonik yaylar çizerken ruhumuz, hiçten hepe zihinsel patlamalarını gerçekleştirmekte. Döngüyü kıramazsınız ancak boyun eğebilirsiniz. Harmoni yaşamınızdan eksilmesin emi. Aromatik, egzotik bahar günleri kapımızda, bol bol gezin, çok çalışarak dişlileri zorlamayın. Adalar makine yağı, Kartepe üstüpü sayılır, alkolde cilası. Sakın ha Jointe sardırmayın.


Perşembe akşam ki maçı unutmayınız dostlar. Davetlimizsiniz.


"Tanrı" Vernon Little'dan bir pasaj:
Şu anda aldığım bir ders var, her şey kullandığınız kelimelere bağlı. Bu hayatta ne yaptığınız önemli değil, yaptığınız şeyi doğru kelimelerle sarmalayın yeter. Tek yapmamız gereken, Konumlandırma ve Ambalaj.




1995 Lucian Perkins, ABD Çeçen savaşçılarla Rus ordusu arasında kalan Çeçen mülteciler otobüsle Grozni'ye yol alıyor. Otobüsün arka camından bakan çocuk ise tüm bu olanları sembolize etmek ister gibi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder