5 Mart 2011 Cumartesi

Geç Gelen Bir Maç Analizi / Not: Tartışmaya Açıktır

 Şarampol Karambol
OyunPanaromik Polifonik
ÇerezÇağla Muşmula
RenkLila Haki
AraçTriportör Bilyeli
    
Skor:10 9
Tugay**Bülent1/2 *
Orhan***Tolga(-)***
Erkan**Yüksel***
Ayhan**Türker**
Ahmet***Kaan**
Volkan***Emre***
Düzgün***Serkan***


Ezeli rekabette 3 x 10 üzeri 8.randevu mikrokozmostan, 3 gezegen ilerde, karadelik, 4. boyut adresinde gerçekleştirildi. Isıya dayanıklı kevlar giysileri giymiş takımlar, lazer güdümlü roketlerini hazırlamış ve ışın kılıçlarını titanyumla bilemişlerdi.

Asenkron mahiyetteki ilk saldırıyı Karambol başlattı. Şarampol'ün kaleyi ablukaya alırken, baskıyı arttırdı. Tugay tunçtan göğsünü siper ederken, Yüksel'in Fişeksan üretimi mermilerini başarıyla bertaraf etti. Erkan'ın her zaman ki çalışkanlığı üzerindeydi. Ayhan ve Düzgün iyi birer görev adamı olmuş, yerlerini çok iyi müdafa ediyorlardı. Ahmet agresif stilli futbolunu ortaya koymuştu. Orhan bir mucizeye ev sahipliği yaptı ve ister inan ister inanma gecenin gol kralı oldu. Dedikleri üzere tüm sezonda 5 gol atamamış Orhan, nasıl oldu da 5 golü sahada attı. Bu esrarengiz konuyu Komiser Colombo araştırıyor. Ayrıntılı raporu sizlere ileteceğiz. Ama kesin olan bir şey var ki doping yapmamıştı. Sadece Mısır çarşısından aldığı mesir macunlarından yemiş maç öncesi.

Rakibin çöküşünün yaklaştığını düşünen Karambol, kastanyetler takmış oynuyordu. Bülent dipsiz rehavetlere düşmüştü. Şarampol huruç harekatıyla ablukayı deldi ve peşi sıra attıkları gollerle Karambol'ü serseme çevirdi. Sülüs'ünü yeni almış Emre askeri disiplinle oynadı. Serkan son derece faydalı hareketler yaptı defansta. Kaan orta alanda kumpas çevirirken, defansı biraz ihmal etti. Kaleci zaafiyetiyle Tolga despotlaşırken oyunu terörize etti. İşte o noktada Karambol'ün sanatsal oyununa halel gelmişti ve gitmek bilmedi. Türker sol cenahta gedik verdi ve açılan bu gediği Orhan kapamayı bildi. Yüksel bireyselde gösterdiği performansa taşısa, oyun çok farklı olabilirdi. Karambol'ü mağlubiyete taşıyan sebepler: Kalecinin beceriksizliği, Tolga tarafından estirilen terör ve Türker'in vurdumduymazlığı.

Perşembe akşamı için bahisler açıldı. İddialar oynansın. İlk korner atışını kimin yapacağını bilene ödülümüz, ince belli, Paşabahçe kristalinden bardakta ikram olunacak demli çay.

Muhabbet şirketten. Hadi durma, bas bas paraları Leyla'ya...

Bu yorum sonrası Ferrari mi satıp, Nirvana arayışında Tibet'e gideceğimi şimdiden söylemek isterim. Önümüzdeki hafta kendi yorumunuzu kendiniz yapıverin. Son olarak, ey hayat, değişebilen ve değiştirilmesi gereken şeyleri değiştirmek için cesaret, değiştirilemeyecek şeyleri kabullenmek için huzur, aradaki farkı anlamak için de bilgelik ihsan eyle bize.

"biliyorum bundan sonrası
yatağın yatağa omuz attığı
papağanın papağana silah çektiği
cesedin cesetle çılgınca raksettiği o uppuuzun cerahatle lal vakti!"
özlerinin önünde bulanık bir gölle dolaşıyor.
bildiklerini anlatan bir papağan o:
kim ne derse desin: İdealist.

Küçük İskender / Papağana Silah Çekme kitabından
 
Koca İstanbul'u tek kareye sığdırdı; daha önce İstanbul'un havadan çektiği fotoğraflarını bir kitapta toplayan hava fotoğrafçısı Orhan Durgut, şimdi de 15 milyonluk nüfusu ve Boğaz'ı, Haliç'i, köprüleri, Kız Kulesi ile bütün İstanbul'u bir fotoğrafta topladı.330 derecelik bir açıyla çektiği bu fotoğraf dünyada ilk.


Ücretsiz gögüs kanseri test merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder