5 Mart 2011 Cumartesi

Mistik Öğretiler, Efsaneler ve Bir Yaşam Felsefesi

Tanrılar Okulu
Stefano E. D'Anna

Çeviren: Yelda Gürlek
Sinedie Yayınları;
İstanbul, 2008, 16 x 24 cm., 474 sayfa, Türkçe, Karton Kapak.
ISBN No: 6056105203


Uluslararası şirketlerde uzun yıllar üst kademelerde çalışmış bir yöneticinin karşılaştığı sorunlara, geleneksel yollardan çözüm bulamayıp, alternatif çözüm arayışını anlatmakta kitap. Bu sorunlar herkesin başına gelebilecek gerek özel, gerekse çevre ile ilgili genel sorunlar.

Dreamer adlı öğretmenin, Lupelius'un kurmuş olduğu ezoterik okulda işlenen kadim öğretilere paralel olarak verdiği bilgiler doğrultusunda, hayatın özünde yaşanmış değişim ve ilerleme anlatılan konu.

Kitabın özünde bir insanın dışarıdan öğrenebileceği herhangi bir şey olmadığı, tüm bilginin içimizde yer aldığı ve içsel değişimimizle dünyayı değiştirebilme kudretine sahip olduğumuz işlenmekte. Potansiyel olarak hepimizin sahip olduğu ancak kinetik hale dönüştürmek için gerek şartların uzun yıllar yaşanmış yanlış düşünce ve yanlış yaşam tarzlarımızdan gelen kısıtlamalar altında olduğunun altı çizilmekte.

Tarihi, mitolojik ve dini konulara çok sık yapılan göndermelerle anlayış ufkumuzu daha çok genişletme yolunda yazar.

Bilginin öğretilemeyeceğine karşın Tanrılar Okulu kendi içinde ufak bir çelişki oluşturmakta. Diğer küçük bir nokta da gerçek anlamıyla bilge olan kişilerde, çevresindekilere karşı gösteriş yapmak gibi basit bir düşünce tarzına sahip olamayacağıdır. Dreamer'ın bazı konularda biraz gösteriş yaptığı izlenimi edinilmekte.

Bütünde kitap verdiği mesajlarla, hayata karşı kazandırdığı bakış açılarıyla ve insanı harekete geçmeye zorlayan motivasyon gücü ile oldukça başarılı. Quantum fiziği ile değişen algıları, new age felsefesinin getirdiği çözümlemeleri ve dini öğretileri uyum içinde harmanlamış yazar. Kitap, çıkış yolunu tam olarak gösteremese de, değişim yolunda harekete geçme isteğini üst seviyede kamçılamakta. Önemli olan hedefe ulaşmak değil, bu yolda harekete geçmektir zaten asıl olan.

1 yorum:

  1. okumaktan çok sıkıldığım kitaplardan biriydi, öyle ki yarıda bıraktım, hiç pişman değilim.lafı çok uzatan ve aslen doğrudürüst bir şey söylemeyen bir kitap olarak hafsalamda yer alacak.

    artık bloğunu duyursan diyorum, baya malzeme dolmuş..

    YanıtlaSil